2018-04-16 09:02:37• hírek • Oszkó Viktória

Hatalmas érdeklődéssel zárt az egészségnap Szatmárhegyen

A szatmárhegyi és a Szatmár megyei RMDSZ Nőszervezete a Gyöngyszem Egyesülettel együttműködésben szakorvosi- és ápolói tanácsadással egybekötött ingyenes vércukorszint mérésre és E.K.G. vizsgálatra várta az érdeklődőket.

Április 14-én, szombaton délelőtt 11.00 órától a szatmárhegyi református tanácsteremben már várták az egészségtudatos, gyógyulni vágyó, vagy éppen csak érdeklődő közönséget.


A nap folyamán a vendégek izgalmas előadásokat hallgathattak meg, részt vehettek a különféle szűrővizsgálatokon, ráadásul személyre szóló tájékoztatást is kaphattak egészségi állapotukról az egyes szakorvosoktól, emellett pedig elsajátíthatták az elsősegélynyújtás és az újraélesztés helyes technikáját is.



Remek lehetőség volt ez fiataloknak és időseknek egyaránt, hiszen sok olyan fontos téma és tudnivaló van, amelyet nem lehet elégszer ismételni és tudni ahhoz, hogy cselekedni tudjunk, ha baj van. Vidéken, a kisebb falvakban ráadásul jóval nehezebb szakszerű ellátáshoz és hasznos információkhoz jutni, így az RMDSZ Nőszerveztének kezdeményezése igencsak hiánypótlónak nevezhető.


A specialisták között előadást tartott dr. Kurtinecz Melinda kardiológus főorvos, dr. Bzduch Márta diabetológus, dr. Bzduch Zsolt-Árpád neurológus főorvos,  dr. Aracs-Szigeti Annamária epidemiológus főorvos, dr. Major Klaudia szülész-nőgyógyász szakorvos jelölt, Kató Emőke fogorvos, dr. Heinrich Ottó sürgősségi szakorvos is, de ott volt Vitéz Carmen szakápoló, Kis Helga szakápoló, Major Adrienn önkéntes - UPU, SMURD -, Szilágyi Edömér szakápoló és Heinrich Brigitta szakápoló is, hogy tanácsadást nyújtson a helyszínen.


Valamennyi meghívott azon dolgozott, hogy a látogatók minden kérdésükre választ kapjanak, ezzel is segítve őket a betegségek kialakulásának megelőzésében.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: